Toti big band Maribor, ki ga sestavlja dvajset priznanih glasbenikov in ga uspešno vodi priznani profesor glasbe mag. Edvard Holnthaner, je s preko tristo nastopi v Mariboru, Sloveniji in tujini, ter v radijskih in televizijskih oddajah postal eden od zaščitnih znakov kulturnega utripa našega mesta.

Goste smo zabavali na elitnih plesnih, na maturantskih plesih, jubilejnih koncertih, samostojnih koncertih, koncertnih gostovanju v Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem, zaigrali pa so tudi ob otvoritvah nakupovalnih centrov in drugih podjetij.

Zaradi nesporne odmevnosti in kvalitete izvajanja big-bandovske glasbe je v letu 2000 prejel s strani Mestne občine Maribor in Zveze kulturnih društev Maribor naziv vrhunske kulturne skupine, s katerim se ponaša le nekaj ljubiteljskih korpusov v Mariboru. V 18-ih letih uspešnega muziciranja smo izdali enajst glasbenih zgoščenk s posnetki tradicionalnega koncerta, ki so zaradi svoje glasbene in oblikovne kvalitete doživele pohvale in priznanja tako ljubiteljev kot strokovne javnosti. Ob koncu leta 2008 je zelo uspešno izzvenel že 14. tradicionalni koncert Totega big banda, ki je bil posvečen Latino glasbi, letos že pripravljamo novega, na katerem bomo narodno-zabavno glasbo velikana Slavka Avsenika preoblekli v jazzovske note.

V društvu delujejo tudi manjše glasbene skupine, ki prav tako redno nastopajo na različnih prireditvah. To so dixieland band Toti Dixie, skupina fanfar in instrumentalni kvartet. Redna člana orkestra sta vokalna solista Dada Kladenik in Boštjan Bračič.

Člani Totega big banda:

Renato Ribič – trobenta
Jernej Senegačnik – trobenta
Matjaž Dobrovnik – trobenta
Janez Vouk – trobenta
Tomaž Gajšt – trobenta
Matija Švagan – trobenta
Matic Varl – pozavna
Jure Smej – pozavna
Valerij Pravdič – pozavna
Bogdan Vizjak – pozavna
Božo Ljubec – saksofon
Tone Stupan – saksofon
Štefan Petek – saksofon
Zdravko Zimič – saksofon
Marko Mir – saksofon
Dejan Štuhec – klavir
Damir Fenrich – bobni
Igor Ambrožič – tolkala
Marko Furek – bas
Marko Zaletel – kitara